Mijn naam is Hanny Ebbers. Ik ben geboren in Doetinchem, waar ik nog steeds graag kom en mijn familie bezoek. Mijn moeder was een geweldige taartenbakker en ik was één van de liefhebbers van haar zelfgebakken taart. Oma Appelflap uit het boek zou mijn moeder kunnen zijn.

Samen met Rob ben ik naar Nijmegen vertrokken, een fijne stad om te wonen. Vlakbij de Ooijpolder, waar we graag fietsen en wandelen. Rob en ik hebben een zoon, een dochter en jonge kleinkinderen. We hebben allemaal goede herinneringen aan Zazu, onze hond, die nog vaak onderwerp van gesprek is. Vlek uit het boek is een beetje onze Zazu!

Rond mijn 20e werd ik leerkracht. Leuk om met kinderen te werken en fijn dat ik dit op meerdere scholen heb kunnen doen. Mijn start was in Didam met kleuters, vervolgens werkte ik in Oss, waar ik anderstalige kinderen Nederlands leerde en nog later op een aantal basisscholen in Nijmegen. Door mijn opleiding tot gedragsspecialist heb ik beter leren kijken naar het gedrag en de omstandigheden van het individuele kind.

Schrijven doe ik al jaren. Schriften vol! Over alles wat ik mooi vind en wat me verrast. Ook om mijn gedachten te ordenen en te ontdekken wat er toe doet voor mij. En… de afgelopen jaren schreef ik met veel plezier het kinderboek ALLEMAAL MEE.

image description