Reacties van Lezers

Wat vinden lezers van het boek? Een aantal lezers liet het ons weten:


Maarten van Hulsentop, vader van drie kinderen

Dit boek bestaat uit meerdere verhaaltjes die zich prima lenen om te lezen voor het slapen gaan. Ik heb ze aan onze kinderen voorgelezen. De vrolijke verhaaltjes sluiten goed aan bij hun belevingswereld. Dat de kinderen in het boek twee mama’s hebben, lees je in de verhalen, maar het staat niet op de voorgrond. De aansprekende illustraties maken het boek helemaal af. Kortom, een aanrader om te lezen met je kind!


Mieke en Luus, moeders van twee meiden van 8 en 6

Leuk en vlot geschreven verhalen, leest lekker weg. Opvallend, hoe de aandacht vanzelf naar de inhoud van de verhaaltjes gaat, hoe je meegenomen wordt in elk verhaal. De kinderen waren steeds nieuwsgierig naar het volgende verhaaltje.

De meiden vonden ook de illustraties heel leuk. Met name de gezinsfoto in het boek riep veel herkenning op bij Saar (6), zoals de twee mama’s! Ze wilde weten wie wij (Luus en Mieke) waren en wie ze zelf was en wie haar zus en had een creatieve oplossing voor ‘het broertje’, waarmee de foto compleet en wel ons gezin kon zijn!

Ook Goos (8) was heel enthousiast en wilde graag zelf de verhaaltjes lezen. Kinderboeken waarin verschillende gezinsvormen terug te lezen zijn, helpen kinderen (en volwassenen) te leren dat iedereen gelijk is en helpen ook dit te normaliseren. Hoe meer kinderboeken over diversiteit, hoe meer verrijking!


Bernadet, ex-leerkracht; zes kleinkinderen

Aaah wat een geweldig boek!! Echt Jip en Janneke anno 2022!! Hele aansprekende onderwerpen, ze komen allemaal voor in de belevingswereld van kinderen.

Mooie bondige en positief vrolijke woordkeuze. Fijne zinnen, elke zin heeft waarde! Een prima lengte ook van de verhalen.  En de tekeningen zijn plaatjes!! Zo aanschouwelijk. Een dikke tien met een griffel voor dit geheel!!


Lumi, leerkracht van groep 1-2.

Wat fijn dat er eindelijk een boek voor het jonge kind is waarin twee moeders samen kinderen hebben. Zelf heb ik ook een kind met een vrouw. Ik ben al jaren leerkracht van groep 1-2.

Voor mij is het vanzelfsprekend om het hier met de kinderen over te hebben.

De kinderen in mijn groep vonden het leuke verhaaltjes. Zij hadden niet uit zichzelf opgemerkt dat het een gezin met twee moeders betrof. Daar had ik het met hen over en toen ontstond hier een heel leuk gesprek over hoe die mama’s samen een kindje kunnen krijgen.

In de klas van mijn collega zit een meisje met twee mama’s.

Dit was haar reactie:

“Toen de juf het eerst verhaaltje voorlas vond ik het leuk dat Jesse, Mijke en Roos 2 mama’s hadden, net als ik. Ik heb een grote broer en een klein zusje. Ik vond het ook een beetje gek omdat ik nog nooit een boek had gelezen waar 2 mama’s waren.”

Precies hierom is het boek zo belangrijk wat mij betreft. In de ene klas ontstaat er een mooi gesprek en in de andere klas herkent het kind haar gezinssituatie voor het eerst in een boek.


Sem, leerkracht basisonderwijs

Super leuk boek over drie kinderen die van alles meemaken. Ik heb het boek voorgelezen in groep 3 en de kinderen reageerden er heel positief op! Ik denk, dat het belangrijk is dat kinderen op jonge leeftijd al kennismaken met diversiteit in gezinsvormen. De vrolijke en kleurrijke illustraties maken het boek compleet!


Jolanda, medewerkster/kinderdagverblijf

Ook de oudste peuters van het kinderdagverblijf waar ik werk, vinden de verhaaltjes uit ALLEMAAL MEE leuk. Ze kunnen er niet genoeg van krijgen.Telkens wanneer ik het boek pak om voor te lezen moet ik weer beginnen met het eerste verhaal, van de lieveheersbeestjesauto. Dat mag ik niet overslaan!

Ze vinden de tekeningen ook erg mooi. Telkens gaan ze met hun vinger over de vlieglijntjes die bij de lieveheersbeestjes getekend staan. Allemaal om de beurt. Een prachtig boek met mooie, vrolijke tekeningen en verhalen met herkenbare thema’s ook voor peuters.

Aanrader!


Marleen, ex-directeur basisonderwijs

Wat een prachtig boek en mooie korte zinnen. Dus fijn om voor te lezen en zelf te lezen.

Prachtige tekeningen, Esther.


Ursela van Dijk, projectleider van SchoolsOUT

Wat een ontzettend sprankelend en feestelijk boek! 🎉 Ik heb het thuis gelijk uitgelezen. Leuke kinderen, mooie avonturen, prachtige boodschappen op verschillende niveaus zonder dat ze er te dik bovenop liggen. Heel erg leuk om te lezen! ✨📖✨ Ik ben stiekem nu al benieuwd naar een vervolg.


Claire, moeder van drie kinderen

Het boek doet er zeker toe, het moet geïntegreerd worden en niet apart worden gezien: de gewoonste zaak van de wereld vind ik.

Daarnaast een Leuk,kleurrijk en aantrekkelijk boek. Ziet er gezellig uit en heel leuk getekend

De titel vind ik treffend, “allemaal mee” niemand uitsluiten!!

De verhalen zijn prima qua lengte, niet te lang!

Je zult het vaker hebben gehoord, maar ik moet ook stiekem denken aan Jip en Janneke 😊


Helen Flören

15 erg leuke avontuurtjes die samen een groot verhaal vormen. Superleuk om voor te lezen én om naar te luisteren. Verhaaltjes vanuit het gewone leven van alledag maar ook weer niet. Het blijven toch spannende avonturen.

Allemaal Mee heeft een heel prettige toon en ik denk dat er geen kind is wat niet benieuwd is naar het volgende hoofdstuk. Mooi vorm gegeven ook, niet onbelangrijk. De tekeningen ondersteunen het verhaal en kunnen ook het héle verhaal mee. Genoeg te zien. Redenen genoeg om Allemaal Mee élk kind en elke voorlezer te gunnen.


Jossette

Vrienden met kinderen van 4 jaar oud waren een week op bezoek bij ons. Ik las de kinderen iedere dag een paar verhaaltjes voor uit “allemaal mee”. Wat genoten ze van de verhaaltjes! Zó duidelijk en eenvoudig. Leest heel gemakkelijk. Fijne schrijfstijl!


Richard

Ik heb het boek gelezen en vind het een zeer geslaagd voorleesboek, mijn compliment👍 tevens vind ik de illustraties van Esther ook erg mooi. Al met al 👍👍👍 Ik ga dit voorleesboek graag promoten bij gezinnen met jonge kinderen. Verder wens ik je nog heel veel succes met jouw voorleesboek🍀🍀👍🙋🏻‍♂️


Marianne, leerkracht groep 1 en 2

Wat een enorm leuk voorleesboek. De kinderen in mijn klas hebben enorm genoten van de verhalen, keken uit naar een volgend verhaaltje.

De illustraties zijn erg leuk en de bijbehorende kleurplaten een goede aanvulling net als de memory. De kinderen in mijn klas spelen die geregeld en graag!!


Ria Jansen

Ik heb het boek met plezier gelezen. Je hebt de kinderen als ondeugende en creatieve personages heel mooi uitgewerkt in de verschillende verhalen. Je laat altijd iets gebeuren…..

De illustraties visualiseren het verhaal ook mooi. Het boek voorziet in een lacune.


Gusta

Wat een prachtig boek. Mooie illustraties en teksten. Heerlijk voorgelezen dit weekend aan mijn 4-jarige achterkleinzoon. Hij vond het leuk!


Mirjam

Prachtig boek, Esther en Hanny. Leuke, fijne verhaaltjes om te lezen, herkenbaar. Sprekende tekeningen, mooie kleuren.

En ook de (stoute, lieve) dieren doen mee. Soms dacht ik even aan Jip en Janneke :) De kersenboom is de mooiste en ook de koets. Grappig, ooit wilde ik ook stippen op mijn autootje.

image description


Marie-Suzanne Kok: leercoach Opleiding Pedagogisch Medewerker ROC Nijmegen

Werkelijk een pracht boek. Ik geniet er zelfs als volwassene heel erg van en zou nu ook het liefst doorlezen. Dit is echt een kanjer. Elk verhaal heeft een inhoud waar je lekker met kinderen over kan doorpraten. Ook de sfeer is zo heerlijk en knus en veilig. Precies de sfeer die ook de boeken van Dagmar Stam en Jacques Vriens altijd bij me opriepen. Je kunt lezen dat de schrijfster kinderen om zich heen heeft en heeft gehad en goed observeert. En de tekst prikkelt. Hoe zou dit aflopen en wat gaan ze nu weer doen?

5 sterren!


Moeder van drie kinderen

Als moeder van drie kinderen, die opgroeien in een gezin met twee moeders, vond ik het leuk om dit boek aan de kinderen voor te lezen. Niet eerder heb ik een boek gevonden waarin het hoofdgezin bestaat uit twee moeders met kinderen. Voor mijn kinderen erg leuk, omdat het voor hen herkenbaar was.  “Hee mama, die heeft ook twee mama’s”, zei mijn zoon van 7 jaar oud enthousiast. Voor mij een teken dat die herkenning prettig is voor kinderen, hoe normaal ze het zelf ook vinden.  Maar voor elk kind, uit wat voor een gezinssamenstelling het ook komt, is het een vrolijk, makkelijk leesbaar en grappig boek. Bovendien is het, denk ik, goed om ook andere kinderen ervan bewust te maken dat er allerlei gezinsvormen zijn. Het is een hedendaags boek, dat als vast nummer op de basisschool niet zou misstaan.


We horen graag jouw reactie!

Heb je het boek ook gelezen? Laat ons weten wat je ervan vindt door een mailtje te sturen naar reacties@hannyebbers.com!